Nektarinmuffins

Serverar: 9 portioner

Vill du inte ha dem så stora tag vanliga formar. Tänk på att gräddningstiden ändras.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1,25 dl mjölk
  • 1,5 tsk finstött kardemumma
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 3-4 nektariner
  • 9 stora muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner mjölken. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt kardemumma och bakpulver blandat med mjölet.
    2. Placera muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i formarna. Skär frukten i bitar och lägg ett par i varje form. Grädda i 225°, mitt i ugnen ca 10 minuter. Dofta ev över lite florsocker vid serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben