Nikalouktasoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Saknade detta bland Matklubbens recept och tyckte jag ville dela med mej ,då jag tycker att det är en förträffligt god soppa. Därtill också billig, god och kan väl räknas som smalmat.Snabb och enkel att tillaga.

Ingredienser

  • 200 g älg- eller nötfärs
  • 1 msk smör
  • 100 g purjolök
  • 300 g vitkål
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 6 svartpepparkorn
  • 1 msk soja
  • 1,2 msk dijonsenap
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    Riv vitkålen på grövsta skivan av foodprocessorn eller strimla med osthyvel, alt.hacka den med kniv. Fräs och smula sönder färsen i smöret .(Använd gärna en stekgryta.) Slå på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Lägg i purjolök, lagerblad och svartpeppar, låt koka 10 min. Tillsätt soja och senap, ge soppan ett uppkok och strö över persilja. Servera med hårt bröd och ost.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben