Nikujaga är en av japans pouläraste potatisrätter. Det är väldigt lätt att tillaga och super gott med en skål ris
Ingredienser
4 potatisar
300 g tunnskivad biff
2 gula lökar
2 morötter
700 ml vatten eller buljong
2 msk soya
2 msk sake
1 msk socker
Olja
Instruktioner
- Skölj, skala och hacka morötter,potatis och löken.
I bra grytbitar så dem blir alla färdig kokta samtidigt!
- Lägg grönsakerna i en stor kastrull tillsätt olja och stek dem i medium värme. (se till så löken blir gyllenbrun men inte bränd)
- Lägg i köttet över grönsakerna tillsätt vatten eller buljong om ni har den lyxen, sake soya och socker.
Låt det koka i medium värme i 20 min och ta bort överflödigt skum som kommer på sidorna!
- Tips: om ni använder vatten så kan man tillsätta lite buljon i vattnet så får det lite mer smak!
Servera med ris
Kommentarer (0)