Nikujaga

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Nikujaga är en av japans pouläraste potatisrätter. Det är väldigt lätt att tillaga och super gott med en skål ris

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 300 g tunnskivad biff
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 700 ml vatten eller buljong
  • 2 msk soya
  • 2 msk sake
  • 1 msk socker
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skölj, skala och hacka morötter,potatis och löken. I bra grytbitar så dem blir alla färdig kokta samtidigt!
    2. Lägg grönsakerna i en stor kastrull tillsätt olja och stek dem i medium värme. (se till så löken blir gyllenbrun men inte bränd)
    3. Lägg i köttet över grönsakerna tillsätt vatten eller buljong om ni har den lyxen, sake soya och socker. Låt det koka i medium värme i 20 min och ta bort överflödigt skum som kommer på sidorna!
    4. Tips: om ni använder vatten så kan man tillsätta lite buljon i vattnet så får det lite mer smak! Servera med ris

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben