Nisseluvor

Ett lite pyssligt julgodis. Roligt att göra när man är flera.

Ingredienser

  • 200 g ljus blockchoklad
  • 150 g bakmassa
  • Röd karamellfärg
  • ½ dl grädde
  • Juice av en halv apelsin
  • Skal av en hel apelsin
  • Instruktioner

    Koka upp grädden, rör ner choklad, juice och rivet skal från apelsinen. Riv bakmassan i en plastpåse, färga riktigt röd med karamellfärg. Kavla ut bakmassan mellan två bitar bakplåtspapper. Ta ut små cirklar ca 4-5 cm i diameter. Dela cirklarna i halvor och vik ihop dom till små ”hattar”. Fyll hattarna med tryffeln, ställ hattarna, med toppen nedåt, på ett fat med socker på. Ställ kallt så tryffeln stelnar. Borsta av sockret med en liten pensel.

    Kommentarer (2)

    Amika 16 december 2012

    vad är bakmassa? Är det sugar paste du menar? :)

    Eery 16 december 2012

    Bakmassa är baserat på aprikoskärnor istället för mandel. Funkar som ersättning för mandelmassa eller marsipan för oss som är nötallergiker men tål stenfrukter. Tyvärr verkar Odense, som gjorde bakmassan till butik, slutat leverera den :/

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben