Noblessbakelser

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Den här bakelsen är en succé.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Kolakräm
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Vaniljkräm
  • 1 ½ dl vaniljkräm eller Marzankräm
  • Garnering
  • Ca 100 g grön marsipan eller vit + karamellfärg
  • 12 Nobless chokladbitar
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 gr. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i bakpapperklädd långpanna, ca 25 ggr 25 cm stor. Grädda mitt i ugnen ca 6 - 8 min. Stjälp upp kakan på lätt sockrat bakpapper. Drag bort pappret och låt kakan kallna under formen. Häll grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt allt koka på svag värme under omrörning tills det tjocknar, ca 10 min. Låt krämen kallna. Rör i vaniljsocker. Gör vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Låt krämen kallna. Rör samman kolakräm och vaniljkräm till en slät kräm. Ta ut 10 - 12 rundlar från kakan med ett mått som är ca 5 cm i diameter och sedan 10 -12 rundlar, ca 6 cm i diameter. Lägg de minsta rundlarna i aluminiumformar. Fördela kolavaniljkrämen på dem. Lägg de större rundlarna ovanpå. Vispa grädden och bred lite grädde över bakelserna. Kavla ut marsipanen och tag ut 12 rundlar. Lägg dem ovanpå bakelserna. Garnera varje bakelse med en chokladbit och spritsa lite grädde runtom.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben