Nötbomber

Serverar: 12 portioner

Underbara bakverk som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 400 g hasselnötter
  • 4 äggvitor
  • 200 g italienska biscotti
  • 200 g dadelpasta (köp färdig eller kärna ur och mixa dadlar)
  • 100 g mörk choklad
  • 12 hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka nötterna grovt i en matberedare. Vispa äggvitorna till en skum, rör ner nötterna. Kör skorporna till smulor i en matberedare.
    3. Blanda ner skorporna och dadlarna i ägg- och nötsmeten. Fördela smeten i 12 djupa muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    4. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Häll chokladen på toppen av nötbomberna och dekorera med en hel hasselnöt på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben