Nötbräck

Serverar: 20 portioner

Knäckiga och lättbakade nötkakor med chokladsmak. De bakas ut i en långpanna och skärs i fyrkanter. Valnötter och pinjenötter ger bitarna den rätta nötsmaken.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1,5 dl råsocker
  • 1 msk kakao
  • ½ dl sirap
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl mandelspån
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
    2. Grovhacka val- och pinjenötterna. Blanda mjöl och bakpulver.
    3. Rör ner hälften av nöthacket, råsocker, kakao, sirap, mjölk, mandelspån, mjölblandningen samt vaniljsocker i det smälta matfettet. Blanda samman allt väl till en smet.
    4. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 20x30 cm.
    5. Fördela smeten i långpannan. Strö över det resterande nöthacket.
    6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i ca 20 fyrkantiga bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben