Knäckiga och lättbakade nötkakor med chokladsmak. De bakas ut i en långpanna och skärs i fyrkanter. Valnötter och pinjenötter ger bitarna den rätta nötsmaken.
Ingredienser
125 g smör eller margarin
1 dl valnötter
1 dl pinjenötter
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1,5 dl råsocker
1 msk kakao
½ dl sirap
½ dl mjölk
1 dl mandelspån
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
- Grovhacka val- och pinjenötterna. Blanda mjöl och bakpulver.
- Rör ner hälften av nöthacket, råsocker, kakao, sirap, mjölk, mandelspån, mjölblandningen samt vaniljsocker i det smälta matfettet. Blanda samman allt väl till en smet.
- Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 20x30 cm.
- Fördela smeten i långpannan. Strö över det resterande nöthacket.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i ca 20 fyrkantiga bitar.
Kommentarer (0)