Nötchokladtårta

Serverar: 12 portioner

Underbart god och glutenfri tårta som passar perfekt till chokladälskaren!

Ingredienser

  • 250 g hasselnötter, helst skalade
  • 250 g mörk choklad av god kvalitet
  • 5 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 175 g rumsvarmt smör
  • Frosting
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 msk varmt kaffe
  • Garnering
  • Blandade nötter tex. Rostade hasselnötter och pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa hasselnötterna ordentligt i matberedare. Hacka chokladen grovt och kör i mixer med nötterna.
    3. Dela på äggen, vispa vitorna för sig till hårt skum i en ren bunke. Häll i gulorna i nötchokladmixen tillsammans med socker, kakao och rumsvarmt smör och mixa krämigt.
    4. Blanda försiktigt ihop äggvitorna med smeten, lite i taget och fyll sedan smeten i en ordentligt smord form med löstagbar kant.
    5. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter.
    6. Rör ihop alla ingredienserna till frostingen och bred på när tårtan har svalnat lite. Strö på nötterna innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben