Nötgömmor

Serverar: 8 portioner

I dessa gömmor är det nötter som leker kurragömma. Kakorna ser mycket exklusiva och arbetade ut tack vare glasyren och den fina utformningen.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin i bitar
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • ½ dl hasselnötskärnor, ca 30 g
  • ½ dl valnötter, ca 30 g
  • 25 g smör eller margarin
  • ½ dl florsocker
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • ½-1 msk kallt kaffe
  • Garnering
  • 8 valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och matfett för hand eller i en matberedare. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
    2. Gör fyllningen: Hacka hasselnötterna och valnötterna, gärna i en matberedare.
    3. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Riv i nöthack och florsocker.
    4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en rektangel, ca 20x40 cm, ca ½ cm tjock. Sporra rektangeln i 8 rutor, ca 10x20 cm.
    5. Lägg en klick nötfyllning på varje ruta. Vik upp hörnen på rutorna och nyp ihop dem. Lägg rutorna på en bakpappersklädd plåt.
    6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
    7. Gör glasyren: Rör florsocker och kaffe till en slät glasyr. Ringla lite glasyr över varje kaka. Garnera kakorna med valnötter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben