Nötkongresser

Serverar: 14 portioner

Det är förvånansvärt lätt att baka dessa lyxiga konditorikakor. Imponera på dina gäster genom att servera dessa till kaffet.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g vetemjöl
  • 250 g kallt smör i tärningar
  • 1 nypa salt
  • 1 äggula
  • 1 dl vatten
  • Fyllning
  • 2 dl hasselnötter
  • 3 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mjöl, smör, salt, äggula och vatten till en deg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Kör bara precis tills en degklump bildas. Dela degen i 14 bitar.
    2. Smörj runda formar av aluminium och tryck fast degen lite upp över kanten. Ställ formarna i kylen 1 timma. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Kör nötter och socker till ett fint pulver i en matberedare. Eller mal nötterna i en mandelkvarn och blanda dem sedan med sockret.
    4. Häll nöt- och sockerblandningen i en skål och rör ner äggvitorna utan att vispa dem. Fyll degformarna till 374 med nötsmet. Grädda kakorna i mitten av ugnen 25-30 minuter tills degen är lätt gyllene.
    5. Lossa kakorna från formarna och låt dem svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben