Det är förvånansvärt lätt att baka dessa lyxiga konditorikakor. Imponera på dina gäster genom att servera dessa till kaffet.
Ingredienser
Botten
250 g vetemjöl
250 g kallt smör i tärningar
1 nypa salt
1 äggula
1 dl vatten
Fyllning
2 dl hasselnötter
3 dl strösocker
4 äggvitor
Instruktioner
- Arbeta ihop mjöl, smör, salt, äggula och vatten till en deg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Kör bara precis tills en degklump bildas. Dela degen i 14 bitar.
- Smörj runda formar av aluminium och tryck fast degen lite upp över kanten. Ställ formarna i kylen 1 timma. Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör nötter och socker till ett fint pulver i en matberedare. Eller mal nötterna i en mandelkvarn och blanda dem sedan med sockret.
- Häll nöt- och sockerblandningen i en skål och rör ner äggvitorna utan att vispa dem. Fyll degformarna till 374 med nötsmet. Grädda kakorna i mitten av ugnen 25-30 minuter tills degen är lätt gyllene.
- Lossa kakorna från formarna och låt dem svalna på galler.
Kommentarer (0)