Nötmarängbakelse

Goda små bakelser som går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • 100 g malda nötter
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ dl socker
  • 50 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor och socker pösigt. Rör ner de malda nötterna. Lägg ca 2 msk smet i aluminiumformar. Grädda i 175 g ca 8 min. Låt kallna. Blanda gulor, smör, grädde, socker och vanilj i en kastrull.Hetta upp tills den tjocknar. Låt svalna. Klicka den på nötbottnarna. Ställ kallt så stelnar krämen. (Här fryser man i bakelserna om man vill göra det)
    2. Vispa 2 dl grädde och garnera bakelserna med grädde och mandarinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lindanemon 22 mars 2008

    Oj, vad detta låter gott! Ska helt klart testa detta nästa gång jag får gäster :-)

    The_mama97mia 2 januari 2010

    Detta gjorde en vän till mig till nyårsafton, det godaste jag ätit! Vi garnerade med grädde och blåbär och hallon. Suveränt gott och mkt uppskattat av alla gästerna!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben