Nötpate

Serverar: 1-2 portioner

gott. vegetariskt

Ingredienser

  • 4 moröttter
  • 1 purjolök
  • 3 dl hasselnötter
  • 2 dl bovetemjöl / kikärtsmjöl / quinoamjöl
  • koriander
  • kryddpeppar
  • timjan
  • mejram
  • salt
  • dill
  • Instruktioner

    Grovrivna morötter och finskuren purjolök fräses i olivolja med 1 tsk koriander och 1 tsk kryddpeppar. Tillsätt vatten och salt. Braissera i ca 10 min. Smula mot slutet ner timjan och mejram. Rosta under tiden hasselnötterna i ugnen på svag värme. Ta bort skalen. Mal dem medelfint och blanda med grönsakerna, dill och bovete-,kikärts-, eller quinomjöl. Smeten ska vara ganska fast. Fyll i en smord form och grädda 45 min i 200 gr.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben