Det här är muffins för chokladälskaren. En gömma i smeten med en stor härlig pralin! God som efterrätt. Ferrero Rocherpraliner är runda praliner i guldpapper med nogutkräm och nöthack. Finns i de flesta livsmedelsbutiker.
Ingredienser
2 dl muscovadosocker
100 g smält Bregott
2 dl yoghurt
5 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk havssalt
12 st Ferrero Rocherpraliner
Instruktioner
- Vispa ägg och socker socker pösigt.
- Rör ned avsvalnat, smält Bregott i äggsmeten. Rör sedan ned yoghurt.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och havssalt i en annan skål.
- Blanda ihop mjölblandningen med äggsmeten.
- Klicka ut ca hälften av smeten i 12 st muffinsformar av papper som ställs i en muffinsplåt.
- Tryck ned en pralin i varje muffins. Täck pralinerna med resterande smet.
- Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.
- Ät och njut!
Kommentarer (0)