Nötpralinmuffins

Serverar: 12 portioner

Det här är muffins för chokladälskaren. En gömma i smeten med en stor härlig pralin! God som efterrätt. Ferrero Rocherpraliner är runda praliner i guldpapper med nogutkräm och nöthack. Finns i de flesta livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 2 dl muscovadosocker
  • 100 g smält Bregott
  • 2 dl yoghurt
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk havssalt
  • 12 st Ferrero Rocherpraliner
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker socker pösigt.
    2. Rör ned avsvalnat, smält Bregott i äggsmeten. Rör sedan ned yoghurt.
    3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och havssalt i en annan skål.
    4. Blanda ihop mjölblandningen med äggsmeten.
    5. Klicka ut ca hälften av smeten i 12 st muffinsformar av papper som ställs i en muffinsplåt.
    6. Tryck ned en pralin i varje muffins. Täck pralinerna med resterande smet.
    7. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.
    8. Ät och njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben