Underbart gott! Låt grytköttet vara lite fryset när du strimlar det så går det lättare att få de lövtunna bitarna.
Ingredienser
500 - 600 g grytkött (gärna fransyska)
1 - 2 gula lökar
1 - 1 ½ dl vatten
3 msk soja
1 buljongtärning
2 dl creme fraiché
grädde
salt
peppar
Instruktioner
- Strimla det halvfrusna köttet och hacka löken.
- Koka upp vatten, soja och buljongtärningen. Lägg i löken och koka upp. Lägg i skavet, lite i taget. Håll grytan kokande hela tiden (späd ev. med mera vatten och soja). Sänk sedan värmen. Koka köttet i tio minuter.
- Rör ner creme fraiché och lite grädde. Smaksätt med salt, peppar och ev. lite soja. Låt koka ihop en stund.
- Servera nötskavet med pressad potatis!
Kommentarer (0)