Nötskav

Serverar: 4-6 portioner

Underbart gott! Låt grytköttet vara lite fryset när du strimlar det så går det lättare att få de lövtunna bitarna.

Ingredienser

  • 500 - 600 g grytkött (gärna fransyska)
  • 1 - 2 gula lökar
  • 1 - 1 ½ dl vatten
  • 3 msk soja
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl creme fraiché
  • grädde
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla det halvfrusna köttet och hacka löken.
    2. Koka upp vatten, soja och buljongtärningen. Lägg i löken och koka upp. Lägg i skavet, lite i taget. Håll grytan kokande hela tiden (späd ev. med mera vatten och soja). Sänk sedan värmen. Koka köttet i tio minuter.
    3. Rör ner creme fraiché och lite grädde. Smaksätt med salt, peppar och ev. lite soja. Låt koka ihop en stund.
    4. Servera nötskavet med pressad potatis!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben