Nötslabang

Rulltårtor finns det med alla slags fyllningar, här kommer en variant.

Ingredienser

  • 150 g nötkärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk kakao
  • 4 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 "raka" bananer
  • Kavlad marsipan
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötterna. Blanda med mjöl och kakao. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till seg konsistens. Vänd ner nötblandningen. Bred ut i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda 10-15 min.
    2. Stjälp upp kakan och lossa papperet. Låt svalna. Täck kakan med kavlad marsipan. Vispa grädden och bred ut den. Lägg hela bananer över och rulla ihop. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben