Nojjans falska oemotståndliga spagetti carbonara med massor av vitlök

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept kanske strider helt emot vad vanlig carbonara har för ingredienser, men så här har jag fått förklarat för några år sen att man ska göra carbonara... Det går fruktansvärt fort, är super-enkelt, är naturligtvis super-dupergott, samt billigt!!

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 4 pkt bacon, à 140 g
  • Smör eller olja
  • 4-5 färska vitlöksklyftor
  • 1 st ädelost 140 g, typ Kvibilles svarta
  • 500 g tagliatelle
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka upp vatten, salt samt 2-3 droppar olja i en kastrull, lagom stor för 500 g tagliatelle. Lägg i tagliatellen när det börjar koka.
    2. Värm en stekpanna med smör/olja och klipp med en sax baconet i lagom stora bitar ner direkt i stekpannan. Stek upp baconet. Häll ner vispgrädden i en annan kastrull. Värm på svag/mellan värme.
    3. Öppna ädelosten och smula ner med händerna i vispgrädden. Rör runt. Ta och pressa ner 4-5 (efter smak) vitlöksklyftor i vispgrädden. Rör om och låt koka upp lite smått. Ta sen av den från plattan när den börjar "bubbla". Lägg ner bacontärningarna i såsen och forsätt värma hela såsen på svag värme tills pastan börjar bli klar.... Krydda rikligt i såsen med grovmalen svartpeppar (oxå efter smak) .
    4. Häll tagligatellen i ett durkslag och spola i kallt vatten, låt sen droppa av.Ta en stor serveringsskål/ pastaskål och lägg i tagligatellen. Häll över såsen. Blanda allt omsorgsfullt. KLART !!
    5. Bäst smak blir det om det får stå en stund. Peppra /salta efter smak. Resterna som har stått och gosat ihop sig under natten, kan man nästan döda för dan efter.....Mmmmmmm såååå gott !!
    6. Till detta kan man ha rostade mackor med Lätt & Lagom och kryddade med vitlökspeppar på. Lätt & Lagom smälter ju på den rostade mackan och du får en vitlöksmacka.
    7. Passar bra som middag, brunch, till lunchboxen, speciellt dan efter, och som mellanmål.
    8. Supergott !! Superenkelt! Och relativt billigt !!
    9. Lycka till ! Enjoy !!

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Nojjan69 25 augusti 2009

    Ett mycket bra tips: Laga till dan innan, och låt stå i kylen över natten. Smakerna har verkligen gift sig och blir mer eller mindre oemotståndliga då. Smaskens !!

    Ulrika91 2 september 2009

    Ett jättebra sätt att göra Carbonara på, lite annorlunda:) Inte riiktigt lika god som min, men fortfarande väldigt god:) Jag kommer laga den mer gånger, dock så ska jag ha in ännu mer vitlök då. Gjorde en halv "sats" och hade 3 klyftor, nästa gång blir det nog 4:) Bra recept!

    sannado 23 februari 2010

    Mmm... Hur god som helst:-)

    ingridthelin 2 februari 2011

    Vitlökigt! Men ändå riktigt gott och krämigt :)

    tomisi 23 april 2013

    Väldigt gott och snabblagat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben