Norgetårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket gott!

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 150 gr skållad, mald mandel
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dubbeldajm
  • 3 äggulor
  • Instruktioner

    1. Botten: Äggvitor vispas till hårt skum. Skållad, mald mandel och strösocker röres ned i skummet.
    2. Gräddas i 180 grader ca: 20-25 minuter. Gärna en form med löstagbar botten.
    3. Låt svalna i formen.
    4. Vispa grädde hårt, Tillsätt strösocker. Hacka dubbeldajm och rör ned. Tillsätt äggulor och rör om.
    5. Bred krämen över bott och frys sedan kakan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben