Norpans Whiskydessert.....
Version av en klassisk juldessert.
Ingredienser
85 g Havregryn
3-4 tsk Whisky (fruktig och len)
6 dl vispgrädde
75 g strösocker
8 clementiner, satsumas eller mandariner
Instruktioner
- Rosta havregrynen i en torr panna på låg värme under omrörning. När grynen fått lite färg häller du över dem i en skål. Häll omedelbart på whiskyn. Låt stå och svalna i ca 15 minuter.
- Skala och dela frukterna. Vispa grädden, blanda i strösocker och fortsätt vispa tills grädden är fluffig. Vik ned havregrynen i grädden och skeda sedan upp blandningen i stora vinglas. Fördela frukten mellan glasen, frukten ska ligga ovanpå grädden. Ställ sedan in glasen i kylen och låt det stelna.
- Äts sedan kallt och med gott samvete, den innehåller ju trots allt frukt... :)
Kommentarer (0)