Norpans Whiskydessert.....

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Version av en klassisk juldessert.

Ingredienser

  • 85 g Havregryn
  • 3-4 tsk Whisky (fruktig och len)
  • 6 dl vispgrädde
  • 75 g strösocker
  • 8 clementiner, satsumas eller mandariner
  • Instruktioner

    1. Rosta havregrynen i en torr panna på låg värme under omrörning. När grynen fått lite färg häller du över dem i en skål. Häll omedelbart på whiskyn. Låt stå och svalna i ca 15 minuter.
    2. Skala och dela frukterna. Vispa grädden, blanda i strösocker och fortsätt vispa tills grädden är fluffig. Vik ned havregrynen i grädden och skeda sedan upp blandningen i stora vinglas. Fördela frukten mellan glasen, frukten ska ligga ovanpå grädden. Ställ sedan in glasen i kylen och låt det stelna.
    3. Äts sedan kallt och med gott samvete, den innehåller ju trots allt frukt... :)

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben