Norrlandsbröd

Tid: 1 timme 40 minuter

Enkelt och gott bröd. Minus för den långa tiden i ugnen bara...

Ingredienser

  • 1 liter långfil
  • 3-4 dl brödsirap
  • 1 kg rågsikt
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 msk fänkål
  • 1 msk anis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 C. Blanda alla torrvaror i en bunke. Tillsätt långfil och brödsirap. Degen skall vara lös. Smörj en långpanna och häll i degen.
    2. Grädda allt i långpannan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Öka sedan till 150 C och grädda i 45 minuter till.
    3. Skär upp i rutor.
    4. Går utmärkt att frysa in!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hybrex 22 april 2010

    Jävlar vad mkt sirap

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben