Norrlandskaka

Serverar: 8 portioner

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1½ dl mjölk
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 200 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en löstagbar form. Smält smör och häll ner mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet bakpulvret och kanelen. Vänd ner det i ägger och tillsätt smöret. Blanda snabbt och ställ in i ugnen i ca 30-40 min. Låt kakan svalna. Blanda ihop smörkrämen. Dela kakan i mitten och bred över smörkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AiramE 11 mars 2009

    Den här kakan var supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben