Norrlandspalt

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En riktigt god palt.

Ingredienser

  • 10 - 12 medelstora råa potatisar
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • 3 dl kornmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g fintärnat rimmat fläsk
  • Kokning
  • 3 - 4 liter vatten
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    Skala och riv potatisen, blanda potatis och mjölk. Gör en lös deg av potatisen, kornmjöl, vetemjöl och salt. Lägg degen i små högar på en mjölad bricka, lägg sedan en klick av fläsket på varje boll. Mjöla händerna och forma paltarna till runda bollar som du lägger i det kokande vattnet, en i taget. Låt småkoka i en timme under lock.

    Kommentarer (1)

    Wuzac 14 maj 2011

    Äntligen det riktiga receptet. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben