Jag förmår mig inte äta renskav, så för mig blir det tunt skuren älgstek i stället för renskav. God pizza.
Ingredienser
Pizzadeg
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1 msk olja
1/2 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Fyllning
3 gul lök
Olja till stekning
1 pkt ren- eller älgskav, 240 g
1-2 tsk sambal oelek
100 g champinjoner
2 dl tomatsås
2-3 dl riven västerbottensost
1-2 paprikor
15 cocktailtomater
Färsk timjan
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º, fingervarmt.
Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt ½ -1 timme.
- Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven/älgskav och sambal oelek. Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.
- Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.
Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten. Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.
Liknande recept
Kommentarer (0)