Norrlandspizza

Serverar: 4 portioner

Jag förmår mig inte äta renskav, så för mig blir det tunt skuren älgstek i stället för renskav. God pizza.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 gul lök
  • Olja till stekning
  • 1 pkt ren- eller älgskav, 240 g
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl tomatsås
  • 2-3 dl riven västerbottensost
  • 1-2 paprikor
  • 15 cocktailtomater
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt ½ -1 timme.
    3. Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven/älgskav och sambal oelek. Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.
    4. Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten. Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten. Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben