Norrlandsrulle

Serverar: 4-6 portioner

En liten ovanlig smörgåstårta.

Ingredienser

  • 3 mjuka tunnbröd
  • Fyllning
  • 150 g rökt renstek eller rökt älgkött
  • 1 1/2 burk kantareller á 200 g
  • 75 g bacon i tärningar
  • 3/4 dl majonnäs
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk fransk senap
  • Garnering
  • Lingon
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Tärna renstek/älgkött. Låt svampen rinna av väl.
    2. Fräs svampen i lite matfett. Tag upp den och låt den bli kall. Fräs baconet. Tag upp det och låt det rinna av på hushållspapper. Låt det kallna.
    3. Rör samman majonnäsen med crème fraiche, pepparrot och senap. Tillsätt svamp, renkött/älgkött och bacon. Smaka av.
    4. Lägg ut de tre bröden med kortsidorna lite omlott med varandra. Bred fyllningen över, men låt 1 cm vara utan på slutet av kortsidan.
    5. Rulla samman hårt från kortsidan och linda in rullen i plastfolie. Lägg den kallt tills rullen ska serveras.
    6. Garnera eventuellt med tinade frysta lingon och timjan.
    7. Tips: Bred på lite smörgåsmargarin på kortsidorna som ska läggas omlott, så sitter det ihop bättre.

    Kommentarer (2)

    LizzyElisabeth 6 april 2009

    Detta lät gott, måste bara prova... Mums

    Kickijohansson 21 december 2009

    Detta recept verkar ju vara bra. Det blir säkert jättegott. Det måste jag göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben