Norrlandsstrutar.

Serverar: 4 portioner

I dessa strutar göms kantareller och renkött.

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 1 burk kantareller á 184 g
  • 75 g rökt renkött
  • Äggröra
  • 4 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • Salt
  • Timjan
  • 4 kakor tunt tunnbröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av väl. Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Strimla renköttet och rör ner det i svampblandningen. Låt det kallna.
    2. Vispa samman ägg och grädde till äggröran. Smält lite matfett i en låg kastrull och häll i äggsmeten under omrörning. Rör över svag värme tills äggröran är fast men lite krämig. Låt äggröran kallna.
    3. Rör ner lökblandningen i äggröran och smaka av med salt och lite timjan.
    4. Formar strutar av tunnbröden. Vik hop strutarna noggrant i botten så att de blir täta. Fäst dem eventuellt med tandpetare. Fyll dem med sallad och äggröra.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben