Norrnäskaka

Recept från en gammal, gammal receptbok, en mazarinkaka.

Ingredienser

  • 200 g mjukt margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 30 sötmandlar
  • 5 bittermandlar
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • Florsocker
  • Vatten (en lite tjockare glasyr)
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en rund slät sockerkaksform (1½ liters). Mal sötmandeln och bittermandels, behöver EJ skållas, jag kör mandeln i matberedaren. Rör margarinet och sockret pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder under fortsatt vispning. Rör i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och den malda mandeln. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Klicka smeten i sockerkaksformen, smeten blir lite tjockare än en sockerkakssmet. Grädda på nerdersta falsen i ugnen i 175 grader i ca 55-60 minuter. Låt kakan kallna, bred på glasyren över hela toppen av kakan. Ät och njuuuuut............

    Kommentarer (1)

    berit82 13 februari 2016

    mycket god har gjort den 2 gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben