Nougatbiskvier

Serverar: 20-25 portioner

Jag älskar dem.Brukar baka dem till jul

Ingredienser

  • Biskvi deg
  • 2 ½ dl mandel
  • 3 äggvitor
  • 1 3/4 dl socker
  • Fyllning och garnering
  • 250 g mjuk nougat
  • 250 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vänd sist i den malda mandeln. Klicka ut på plåt klädd med bakplåtspapper. Platta ut kakorna något så de inte blir så toppiga. Låt kakorna stå i 1 timme innan de gräddas. Grädda dem i 175 grader i 5 minuter. Det ska vara ytterst lite färg på kakorna. Skär nougaten i ca 2 cm kuber. Rulla dem till bollar som trycks fast på kakornas platta sida,snurra kakan runt i handen och tryck med tummen till nougaten så att den sluter till kakans kant. Doppa kakorna i smällt blockchoklad. Låt kakorna stelna i rumstemperatur.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben