Nougatbräck

Serverar: 30 portioner

Ett mellanting mellan kaka och konfekt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g Odense nougat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. 2. Blanda i sirap och det smälta smöret och rör så allt blandar sig till en smulig massa. 3. Tryck ut massan i en form 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Kakan ska pösa upp och bli gyllenbrun. Ta ut kakan och hyvla kylskåpskall nougat, med osthyvel, över den varma kakan. Låt stelna i kyl och skär sedan med vass kniv små rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben