Nougatdröm

En supergod sockerkaka med nötsmak.

Ingredienser

  • 150 g osaltat smör rumsvarmt
  • 250-300 g nougat rumsvarmt
  • 1½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2½ dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en springform.
    3. Vispa smör, 100 g nougat och socker tills det blir lätt och luftigt. Lättast med elvisp.
    4. Tillsätt ett ägg i taget under vispning, sikta i de torra ingredienserna och vispa till en slät smet. Bred ut i formen, grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna.
    5. Smält resterande nougat över ett vattenbad och bred på den avsvalnade kakan. Låt svalva. Om man vill kan man hyvla lite mörk choklad över.
    6. Går att frysa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben