Nougatformar

Serverar: 30 portioner

Genom finurlig användning av nougat och kokos bakar du snabbt och lätt dessa sagolika små bakelser. De blir läckra som konfekt, så räkna med stor åtgång!

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g margarin i bitar
  • Fyllning
  • 25 g margarin
  • 2 msk mjölk
  • 1½ dl ljus sirap
  • 100 g kokosflingor, 3 dl
  • Garnering
  • Ca 100 g mjuk nougat
  • Tillbehör
  • Små, veckade aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Börja med formarna. Lägg mjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och matfett i en bunke eller matberedare med kniven isatt.
    2. Hacka snabbt samman allt till en deg. Forma den till en rulle. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Dela rullen i 30 bitar. Tryck ut degbitarna i kakformarna. Ställ formarna på en plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
    4. Gör fyllningen. Blanda margarin, mjölk, sirap och kokosflingor i en kastrull. Koka ihop allt under omrörning ca 5 minuter.
    5. Dela nougaten i 30 bitar. Lägg en nougatbit i varje form. Fördela kokosfyllningen över.
    6. Grädda kakorna ytterligare 6-8 minuter. Låt dem svalna innan de tas ur formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 4 december 2008

    Låter invecklat men jättegott. Ska prova vid tillfälle.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben