Genom finurlig användning av nougat och kokos bakar du snabbt och lätt dessa sagolika små bakelser. De blir läckra som konfekt, så räkna med stor åtgång!
Ingredienser
4½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g margarin i bitar
Fyllning
25 g margarin
2 msk mjölk
1½ dl ljus sirap
100 g kokosflingor, 3 dl
Garnering
Ca 100 g mjuk nougat
Tillbehör
Små, veckade aluminiumformar
Instruktioner
- Börja med formarna. Lägg mjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och matfett i en bunke eller matberedare med kniven isatt.
- Hacka snabbt samman allt till en deg. Forma den till en rulle. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela rullen i 30 bitar. Tryck ut degbitarna i kakformarna. Ställ formarna på en plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Gör fyllningen. Blanda margarin, mjölk, sirap och kokosflingor i en kastrull. Koka ihop allt under omrörning ca 5 minuter.
- Dela nougaten i 30 bitar. Lägg en nougatbit i varje form. Fördela kokosfyllningen över.
- Grädda kakorna ytterligare 6-8 minuter. Låt dem svalna innan de tas ur formarna.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Låter invecklat men jättegott. Ska prova vid tillfälle.