Nougatkycklingar

Serverar: 15-20 portioner

Söta marsipanfigurer fylllda med ljuvlig nougatsmörkräm. Alla ingredienser måste vara rumstempererade.

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • Nougatsmörkräm
  • 60 g blockchoklad
  • 20 g kokosfett
  • 100 g smör
  • 40 g margarin
  • 100 g nougat
  • Garnering
  • Gul marsipan
  • Röd marsipan
  • Tårtgarneringsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170 grader. Ta fram alla ingredienser så att de rumstempereras.
    2. Blanda mandelmassan med smöret. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet. red ut smeten i en pajform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Grädda bottnen tills den känns genombakad och gyllene utan att den har blivit torr. Låt svalna.
    3. Smält chokladen och kokosfettet till smörkrämen. Vispa smör, margarin och nougat. Tillsätt den smälta chokladen lite i taget och vispa rejält däremellan. Krämen ska vara som fast vispgrädde. Om krämen blir för lös kan man låta den stå i kylen i 5 minuter och sedan vispa lite till.
    4. Skär ut rundlar av mandelbottnen med en äggkopp och spritsa kulor av smörkräm ovanpå. Låt stå i kylen för att stelna.
    5. Kavla ut gul marsipan tunt och lägg ovanpå kulorna, tryck till lite och forma runda kycklingar. Använd tårtdekorationsgelé som ögon och forma en liten näbb av röd marsipan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben