Nougatmums

Serverar: 25-30 portioner

Saftig och mjuk chokladbotten toppad med en läcker nougatganache på toppen.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 3/4 dl socker
  • 150 g smör, smält
  • 1½ dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2½ tsk bakpulver
  • 4½ dl vetemjöl
  • Nougatganache
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g nougat
  • Garnering
  • Riven kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt smält smör och mjölk. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, kakao och mjöl och rör ihop allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 30x28 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna i formen.
    4. Koka upp grädden till nougatganachen i en kastrull. Ta bort den från värmen och rör ner nougaten så att den smälter. Blanda till en slät smet. Låt den svalna och ställ den i kylen i 30-60 minuter tills den blir bredbar. Rör om då och då.
    5. Bred ut ganachen över kakan och strö över riven kokos. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben