Serverar: 25-30 portioner
Saftig och mjuk chokladbotten toppad med en läcker nougatganache på toppen.
Ingredienser
4 ägg
2 3/4 dl socker
150 g smör, smält
1½ dl mjölk
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2½ tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
Nougatganache
1 dl vispgrädde
200 g nougat
Garnering
Riven kokos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt smält smör och mjölk. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, kakao och mjöl och rör ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en långpanna, ca 30x28 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna i formen.
- Koka upp grädden till nougatganachen i en kastrull. Ta bort den från värmen och rör ner nougaten så att den smälter. Blanda till en slät smet. Låt den svalna och ställ den i kylen i 30-60 minuter tills den blir bredbar. Rör om då och då.
- Bred ut ganachen över kakan och strö över riven kokos. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Kommentarer (0)