Nougatpannacotta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar 25 minuter

En härlig pannacotta med smak av nougat. Inte helt fel.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • Nougat
  • 1½ dl socker
  • 50 g skållad, skalad, hackad mandel
  • 2 dl färska hallon
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Smält sockret till nougatsmeten i en stekpanna (helst av gjutjärn) utan att röra för mycket. Tillsätt mandelhacket när sockret smält och häll upp på smord plåt. Låt massan stelna och hacka sedan nougaten.
    2. Koka upp grädden med sockret. Ta upp gelatinbladen och rör ner i den heta grädden. Låt svalna lite., rör om då och då.
    3. Botttna glas med krossad nougat men spara lite till garnering. Häll den avsvalnade pannacottan i glasen och ställ kallt i minst 2 timmar.
    4. Garnera pannacottan med hallon och nougatkross vid servering

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben