En härlig pannacotta med smak av nougat. Inte helt fel.
Ingredienser
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
½ dl socker
Nougat
1½ dl socker
50 g skållad, skalad, hackad mandel
2 dl färska hallon
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Smält sockret till nougatsmeten i en stekpanna (helst av gjutjärn) utan att röra för mycket. Tillsätt mandelhacket när sockret smält och häll upp på smord plåt. Låt massan stelna och hacka sedan nougaten.
Koka upp grädden med sockret. Ta upp gelatinbladen och rör ner i den heta grädden. Låt svalna lite., rör om då och då.
Botttna glas med krossad nougat men spara lite till garnering. Häll den avsvalnade pannacottan i glasen och ställ kallt i minst 2 timmar.
Garnera pannacottan med hallon och nougatkross vid servering