Novemberlimpa

Lite mörkare, lite mustigare, men ännu inte framme vid julens vörtsmaker. En novemberlimpa helt enkelt.

Ingredienser

  • 1 dl kaffe
  • 25 g jäst
  • ½ dl flytande honung (utan glukos)
  • 1 flaska (33cl) lättöl (gärna mörkt)
  • 3 msk rapsolja
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk fänkål (stött)
  • 1 dl russin
  • ½ dl solroskärnor
  • Instruktioner

    Värm kaffet till 37 grader och lös jästen i det. Tillsätt honungen och rör om. Låt stå några minuter, häll sedan i ölet och alla övriga ingredienser. Knåda med maskin eller manuellt i minst tio minuter; gärna längre. Låt jäsa 1- 1 ½ timme i bunken. Stjälp sedan över degen i en smord form och låt jäsa en halvtimme till. Grädda i 200 grader 40-50 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben