Nudelgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabba middagsmaten

Ingredienser

  • 500g älgkött el nötkött
  • 1 burk minimajs
  • 1 röd paprika
  • 1 dm purjolök
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 pkt äggnudlar (fullkorn)
  • Salt
  • Peppar
  • Thai-chilisås
  • Instruktioner

    Strimla eller skär skavbitar av köttet. Hacka paprikan och purjon och dela minimajsen i 3. Bryn köttet i en järngryta (eller stek i stekpanna och lägg sedan i en stor gryta) Tillsätt paprika och purjo och fräs en stund så dom blir mjuka. Krydda och smaka av med ev thai chilisås eller någon annan krydda som du tycker om. Tillsätt majsen och kokosmjölken och låt det puttra ihop till en fin gryta. Koka nudlarna enl anvisning. Jag brukar bryta sönder dom innan jag kokar så blir det lättare att ta ur grytan sen. Häll av nudlarna och blanda ner i köttgrytan. Blanda så att allt blir varmt och sedan är det klart att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben