Nudelsallad

Serverar: 4 portioner

En fräsch och syrlig sallad med morötter, vitkål, sockerärter, rödlök och röd chili + dressing.

Ingredienser

  • 250 g risnudlar
  • 2 morötter, tunna skivor
  • 200 g färsk vitkål, riven
  • 1 ask sockerärter
  • 1 röd chili, urkärnad, strimlad
  • 1 rödlök, finhackad
  • Dressing
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk mango chutney
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Koka morötter, vitkål och sockerärter 2-3 minuter. Lägg ner risnudlarna och låt koka cirka en minut. Häll av i durkslag. Spola av under kallt vatten.
    2. Rör ner chili och rödlök i nudelblandningen.
    3. Blanda lime, fisksås, jordnötsolja, sesamolja, mango-chutney och peppar.
    4. Häll dressingen över nudlarna och vänd runt. Toppa med koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben