Nunnor

En torr bakelse som kan förvaras lite längre än andra bakelser, och som också går bra att frysa. Obs! det skall inte vara något bakpulver i smeten.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 125 g mald sötmandel
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ovispade äggvitor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 äggvitor vispade till hårt skum
  • Garnering
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 150 g blockchoklad
  • 20 valnötter
  • Instruktioner

    1. Ger ca 20 st bakelser
    2. Rör smör och socker poröst. Blanda ner mandel, vaniljsocker och ovispade äggvitor. Arbeta in mjölet i smeten.
    3. Vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna i smeten. Klicka ut smeten i pappersformar.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter, känn med en sticka. Låt kakorna kallna.
    5. Koka upp grädde, choklad och socker. Låt det svalna och bred det sedan över kakorna. Garnera med en valnöt på varje.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben