En torr bakelse som kan förvaras lite längre än andra bakelser, och som också går bra att frysa. Obs! det skall inte vara något bakpulver i smeten.
Ingredienser
150 g smör
125 g mald sötmandel
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 ovispade äggvitor
1 dl vetemjöl
2 äggvitor vispade till hårt skum
Garnering
1½ dl vispgrädde
3 msk socker
150 g blockchoklad
20 valnötter
Instruktioner
- Ger ca 20 st bakelser
- Rör smör och socker poröst. Blanda ner mandel, vaniljsocker och ovispade äggvitor. Arbeta in mjölet i smeten.
- Vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna i smeten. Klicka ut smeten i pappersformar.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter, känn med en sticka. Låt kakorna kallna.
- Koka upp grädde, choklad och socker. Låt det svalna och bred det sedan över kakorna. Garnera med en valnöt på varje.
Liknande recept
Kommentarer (0)