Nutellacookies

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart goda kakor med strykande åtgång

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl jordnötter
  • 1 dl nutella, hasselnötskräm
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål.
    3. Vispa smöret mjukt tillsammans med sockret i en annan bunke.
    4. Rör i ägget, därefter mjölblandningen, de grovt hackade jordnötterna och hasselnötskrämen i smör och sockerblandningen.
    5. Klicka ut 30 klickar på en plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter (beroende på ugn).

    Kommentarer (2)

    Loverlillan 1 september 2011

    hej! jag ville bara undra om man kan byta ut jordnötterna mot något annat istället eller måste man ha dom i? Mvh Patricia

    anfala 1 september 2011

    Jag har faktiskt aldrig testat att göra kakorna utan jordnötter, men skulle tro att det går precis lika bra att antingen byta ut dem mot t.ex. hasselnötter, mandel eller liknande eller utesluta dem helt. Nötterna ger ju mer att tugga på, vilket jag tycker om.. =) Men de är nog inte nödvändiga att ha i. Jag vet inte, men om du utesluter jordnötterna kanske du ska sätta i en gnutta salt för smakens skull (jag brukar använda salta jordnötter).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben