Nutellapraliner

Serverar: 30 portioner

Tid: 2 timmar

Försvinnande gott

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 300 g nutella
  • 5 dl corn flakes (gärna av typen Special K)
  • 1 ½ dl salta jordnötter
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smält socker och sirap i en kastrull, tillsätt nutellan och rör tills allt blandats väl. Krossa flingorna och grovhacka nötterna, rör i detta och bred ut det i en bakplåtspappersklädd form. Låt stå svalt och stelna i cirka en timme. Smält chokladen och bred den över i ett jämnt laget. När chokladen stelnat helt, skär kakan i små bitar med en vass kniv.
    2. För att få till riktigt fina snitt, se till att torka av kniven så att den inte är kladdig.
    3. Gör lite större bitar om du vill äta dom som en kaka, annars gjorde dom sig perfekt som en liten pralin till kaffet!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben