Nya Zeelands-kakor

Serverar: 45 portioner

Ett recept från syföreningen i Stångby kyrkby, Lunds stift. Hämtat ur boken "Blixtkakor och annat snabbt och lätt" från Libris förlag.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2½ dl kokos
  • 1½ dl cornflakes
  • 1 dl hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och rör ordentligt. Blanda sedan övriga ingredienser och rör ned dem.
    2. Klicka ut kakor på bakpappersklädda plåtar med hjälp av teskedar. Platta till kakorna med en gaffel och grädda dem i 175° ca 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben