Nyårsgryta

Serverar: 4 portioner

gott

Ingredienser

  • 500 g mört nötkött ( utskuren biff eller rostbiff )
  • margarin
  • 1 dl glögg
  • 1 dl tomatpure´
  • buljongtärning
  • 3 dl grädde
  • soja
  • några kvistar timjan
  • salt
  • peppar
  • frysta eller burkade kantareller motsvarande 1 liter färsk svamp
  • Instruktioner

    Strimla köttet och bryn det i omgångar i en stekpanna lägg vart efter över i en gryta tillsätt glögg, tomatpure´, och smulad buljongtärning späd med grädden lite i sänder och låt grytan sakta puttra under lock ca 10 minuter smaka sedan av med soja, timjan, salt och peppar smörfräs svampen och strö den över garnera gärna med färsk basilika servera med ris och en färsk sallad

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben