Nyårstårta

Serverar: 12 portioner

Den perfekta tårtan till nyårsafton!

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker brun farin strö
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen
  • Smör eller margarin
  • Vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 bananer
  • 1 tsk citronsaft, färskpressad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker gelésocker multi
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker
  • 100 g riven, mjuk nougat (Odense)
  • Garnering
  • 1 Noblesseplatta
  • 11 bitar Toffifee
  • 10 g vit choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker flor med chokladsmak
  • 1 msk Dansukker råsocker flor
  • Instruktioner

    1. Mal nötterna. Vispa ägg och farin pösigt. Blanda nötterna, vetemjölet och bakpulvret och vänd ner i smeten. Häll upp i smord och mjölad springform, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen 175° i cirka 30 minuter. Låt kakan stå i formen några minuter innan den stjälps upp. Låt svalna på galler.
    2. Dela kakan i två bottnar. Mosa bananerna. Blanda i citronsaften. Bred moset på den ena bottnen.
    3. Vispa grädden fast med gelé- och vaniljsockret. Rör i den rivna nougaten. Bred 1/3 av gräddblandningen på bananfyllningen. Lägg på den andra kakbottnen. Bred resterande fyllning runt hela kakan.
    4. Lägg chokladen i en spritspåse och slå en knut på påsen. Lägg i en skål med hett vatten så att chokladen smälter. Spritsa ut siffror från 1 till 12 på Toffifeebitarna och Noblesseplattan.
    5. Vispa grädden fast med de båda florvarianterna. Spritsa grädden på tårtan. Garnera med de numrerade Toffefeebitarna och Noblesseplattan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben