Nyponskorpor

De här skorporna är väldigt goda till te eller kanske ett glas nypondryck. Nyponpulver hittar du i hälsokosthyllan.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel, skållad och skalad
  • 25 g jordnötter
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk nyponpulver
  • 60 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader.
    2. Hacka mandel och jordnötter grovt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och nyponpulver.
    4. Rör smör och socker i en annan skål. Tillsätt ägg, mandel och nötter och sist mjölblandningen.
    5. Dela degen i två bitar och rulla ut till 4 cm breda längder.
    6. Lägg dem på plåt med bakpapper.
    7. Grädda i 7-9 minuter.
    8. Skär dem i bitar när de svalnat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben