Nyttig kålpudding

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Kålpudding med mycket vitkål, som vi äter med lingonsylt, men utan potatis och sås.

Ingredienser

  • 800g nötfärs
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • salt
  • vitpeppar
  • kryddpeppar
  • 1 stort vitkålshuvud ca 2 kg
  • 1/5 dl sirap
  • 2 buljongtärningar, höns eller kött
  • Instruktioner

    Skär vitkålen i bitar, utom rotstocken. Lägg vitkålen i en ugnsform, häll över sirap och buljongtärningarna upplösta i lite vatten. Ställ in i ugnen i 30 minuter i 200 gr. Blanda ströbrödet med vatten och låt det svälla. Blanda i kryddorna och färsen. stek gärna ett litet prov för att få lagom kryddning. Ta ut vitkålen och rör ner färsen i formen. Ställ in i ugnen i ca 45-60 min i 200 gr. Avnjut med äkta lingonsylt

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben