Nyttobröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fick den här receptet av min jobbarkompis. Brödet är nyttigt och gott.

Ingredienser

  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 ½ msk honung
  • 1 ½ tsk salt
  • Ca 8 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrön och linfrön i en bunke. Häll över 2 dl vatten och låt stå rumsvarmt över natten att svälla.
    2. Dag 2: Smula ner jästen i en degbunke. Värm 3 dl vatten till fingervarmt och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst och tillsätt kross- och fröblandningen.
    3. Tillsätt honungen och saltet och blanda sist ner vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila i bunken under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Stjälp ut degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut degen rektangulär och skär upp den i tolv kvadratiska bitar. Lägg dessa på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ca 15 minuter. Grädda bullarna i mitten av ungen i ca 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben