Oboytårta

Barnfavorit

Ingredienser

  • 2ägg
  • ½ dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl utspädd apelsinjuice
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 1 dl O´boy
  • Glasyr
  • 75 g ljus blockchoklad
  • 75 g mörk blockchoklad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175g 40min
    2. Vispa ägg och socker pösigt Blanda i allt annat, sist juice Häll i en form med löstagbara kanter som du smörar och bröar Grädda tills kakan är torr
    3. Skär i tre delar Vispa grädden fast och blanda i Oboy Fyll med Oboyfyllningen mellan och toppa med densamma ovanpå så tårtan får en lätt rundad form
    4. Smält chokladen i vattenbad Blanda med crème fraichen och rör i florsockret, låt svalna lite Glasera hela tårtan med glasyren

    Kommentarer (1)

    kersture 21 juni 2012

    Såå god den blev!!! Jag körde 2/3 hasselnötter och 1/3 mandel i matberedaren. Det blev ju inte malt direkt men alldeles perfekt med lite att tugga på tyckte jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben