O`boyvåfflor med apelsingrädde

Serverar: 10 portioner

Härligt frasiga och smakrika våfflor, för både stora och små barn.

Ingredienser

  • Våfflor
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk O`boypulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde (ovispad)
  • 2 dl apelsindricka (Fanta el. likn.)
  • 2 ägg
  • 50 g smör (smält avsvalnat)
  • Apelsingrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk apelsinmarmelad
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, bakpulver och O`boypulver. Tillsätt mjölk och grädde, vispa klumpfritt. Vispa ner apelsindrickan och äggen. Vispa sist ner det smälta avsvalnade smöret. Låt gärna smeten vila ett tag i kylen före gräddning. Vispa grädde och vaniljsocker ganska fast och blanda i marmeladen. Grädda och servera våfflorna nygräddade med en klick apelsingrädde på. Eventuellt överbliven våffelsmet håller utmärkt i flera dagar, förvarad i kylen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben