Öländska tekakor

Serverar: 25 portioner

Tid: 2 timmar

Smakar nästan som köpta! Testa själv!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 2,5 dl filmjölk
  • 3,25 dl havregryn
  • 225 g smält smör
  • 0,75 tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 2 msk stött kummin, anis och/eller fänkål
  • 100 g jäst
  • 15-19 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk, fil och havregrynen och låt det svälla i ca 1 timme.
    2. Blanda socker ,salt, jäst och kummin/anis/fänkål.
    3. Smält smöret och blanda i dessa ingredienser i havregrynen/mjölken. Blanda ihop allt.
    4. Blanda i mjölet och bearbeta väl till en smidig och lättarbetad deg.
    5. Jäs i ca 30 minuter under bakduk.
    6. Knåda den väl och kavla ut den i ca 1 cm tjocka kakor, ta ut rundlar med tex en lagom liten rund tallrik eller stort glas.
    7. Sätt in i ugnen och grädda i 200 grader tills de är gyllenbruna ca 15-20 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (3)

    Tine 6 februari 2009

    Riktigt goda tekakor! Lätt bakat, tack för ett fint recept! Tine!

    MrsNetis 12 februari 2009

    Mmm så goda de blev! Har precis bakat klart och till och med hunnit provsmaka. Mycket luftiga och fina! Tack för receptet det var inte sista gången jag bakade de här! Skulle tro att de ganska snabbt tar slut när mina fyra hungriga barn kommer hem från skolan... mvh Jeanette

    marielotta 5 mars 2009

    Hej bakade dessa igår och de var goda. Alla glada och nöjda :) Jag tog bara 1 msk socker och hade inga kryddor hemma, men det blev bra ändå tycker jag. Kommer säkert att göra dessa igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben