Ölandskaka

God kaka

Ingredienser

  • 4½ dl socker
  • 7½ dl vetemjöl
  • 250 g smör eller maragrin
  • 5 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop socker, mjöl, smör och bakpulver till en grynig massa. Spara 3-4 dl av hacket. Blanda i 3 ägg och 3 dl filmjölk.
    2. Häll smeten i en smord och mjölad långpanna och strö över hacket som sparades.
    3. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter. När kakan svalnat strö över flor och vaniljsocker.

    Kommentarer (1)

    strimma21 25 februari 2010

    Den här gör alltid succe på fikabordet:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben