Serverar: 3-4 portioner
Tid: 2 timmar
Kyckling man grillar på en ölburk. Krävs en klotgrill med såpass högt lock så man får plats med kycklingen.
Tänd grillen och placera kolen på 2 sidor med aluminiumform i mitten. Ta en rumstempererad kyckling och skölj av den med kallt vatten, gnid in den med olja och krydda in den. Trä sedan kycklingen över en halvdrucken 33cl ölburk och placera den stående i mitten på gallret över aluminiumformen och sätt på locket. Grilla i ca 1-1 1/2 tim eller tills kycklingen har nått 70grader. Penla ev med glaze i slutet av grillnigen. Tips, vätskan som hamnar i aluformen gör man god sås av Serveras med klyftpotatis och sallad.
Detta ska vara en riktig höjdare enligt min amerikanske svåger, men jag har inte vågat testa än
Vad roligt, detta liknar mitt recept på rysk flaskkyckling fast där använder man en 33 cl flaska och gör den i ugnen.