Ölsenap

Serverar: 20 portioner

Har inte ännu tilllagat denna senap, men ska till jul-08.

Ingredienser

  • 1 dl gul senapsfrö
  • 3/4 dl Guinness (eller annat mörkt öl)
  • 1/2 dl Lundgrenslager (eller annan mörk lager) eller 1 dl valfritt mörkt öl
  • 1 msk ättika (24%)
  • Ca 3 msk brun farin eller flytande honung
  • 1 tsk gurkmeja
  • Ca 1 dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Lägg senapsfröna i blöt i ölen under natten.
    2. Häll dem i en mixer och kör med stålknivar tills det blir en gröt.
    3. Blanda ättika, farin, och gurkmeja och kör några varv. Tillsätt olja lite i taget, och kör till en smidig senapsblandning.
    4. Häll upp på burk och låt stå och mogna i rumstemp i 2-3 dagar. Smaka av med mer öl, ättika, farin eller olja.

    Kommentarer (2)

    azlan_lena 2 september 2008

    detta kommer bli årets julklapp till svärmor från svärson absolut

    linkthecollector 23 december 2010

    Har nu testat att göra denna senap. Men tycker den smakar märkligt. Stått i nästan 3 dygn och fått göttat till sig. La i lite extra farin och öl. Hoppas den blir bättre tills imorgon då det är jul. Någon annan som testat????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben